Paris şüphelilerinden Boumeddiene, Türkiye'de mi?

Paris'teki saldırıların şüphelilerinden Hayat Boumeddiene'nin, Türkiye'de olabileceği iddia ediliyor.

Paris’teki saldırılarda Fransız güvenlik güçlerinin, saldırganlar listesinde 5 isim yer alıyordu. Çatışmalarda öldürülen; Cherif Kouachi, Said Kuachi, saldırı sırasında okulda olduğu kanıtlanan Hamid Mourad ve Yahudi kasapta rehine eylemi gerçekleştiren Amedy Coulibaly ile Hayat Boumeddiene.

Amedy Coulibaly de Fransız polisinin operasyonunda öldürüldü ancak Hayat Boumeddiene hakkında Fransa dışına çıktığı iddiaları var.

Le Monde’un haberine gore, Boumedienne Türkiye üzerinden Suriye’ye gitmiş olabilir. Gazete Paris saldırılarının şüphelisi kadının 2 Ocak perşembe günü bir erkek eşliğinde Madrid’den İstanbul’a uçtuğunu yazdı. Le Monde’un Türkiye istihbaratına dayandırdığı bilgiye göre, Boumedienne 8 Ocak’ta Türkiye-Suriye sınırından geçti ve 9 Ocak’taki dönüş biletini kullanmadı.   
 
HALA TÜRKİYE'DE OLABİLİR
 
Amerikan CNN International televizyonu ise Boumeddiene’in Türkiye’de olduğuna dair haberi ‘son dakika’ olarak geçti. Türkiye bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil.   
 
Fransa’da aranan Hayat Boumeddiene, 1988 doğumlu ve 2009’dan beri Amedy Coulibaly’nin dini nikahlı eşi. Yapılan araştırmalar sonucunda Boumeddiene’in 2014 yılında, Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren Cherif Kouachi’nin –Çarşamba gününden beri gözaltında olan eşi İzzana Hamid ile 500’den fazla görüşme yaptığı ortaya çıktı. Bu da Kouachi, Coulibaly ve Boumeddiene arasında örgütsel bir ilişki olabileceğini ortaya koyuyor.  
 
Coulibaly ve Boumeddiene’in Orta Fransa’da çekilmiş silahlı fotoğraflarI yayınlandı
 
Le Monde, Coulibaly ve Boumeddiene’in Fransa’nın güney kesiminde bulunan Cantal bölgesinde çekilmiş fotoğraflarını da yayınladı. Coulibaly’nin dini konularda akıl hocası olduğu iddia edilen Djemal Begal’in fotoğraflarının yer aldığı albümde Hayat Boumeddiene’in çarşafla Tatar yayı kullandığı da görülüyor.


 
6 yaşında annesini kaybeden Boumeddiene, taşımacılık yapan babasının geniş aileye bakamaması yüzünden küçük kardeşleriyle birlikte 8 yaşından itibaren sosyal hizmetler tarafından bakılmış. Fransız polisi tarafından sorgulanan Boumeddiene’in babası, yaşananlar nedeniyle ‘şokta’ olduğunu söylüyor.