Papa, eşcinsel düşmanı gösteriyi övdü

Papa Francis, Meksika’daki evlilik eşitliği karşıtı aktivistleri "aileyi ve yaşamı savundukları için" övdü.

Başkan Enrique Peña Nieto’nun ülke çapında evlilik eşitliğini sağlamak için harekete geçmesinin ardından, Meksika, geçtiğimiz günlerde büyük ölçüde Katolik grupların desteğinde gerçekleşen geniş kapsamlı bir eşcinsel evlilik karşıtı protesto dalgasına tanık oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu on binlerce kişi otobüslerle ülkenin dört bir yanındaki eşcinsel düşmanı gösterilere katıldı. Katolik Kilisesi içinde "reformcu" olarak bilinen Papa Francis ise, protestocuları "aileyi ve hayatı savundukları" için alenen övdü.

Pazar günü Aziz Petrus Meydanı’nda konuşan Papa, “Meksika piskoposları ile Kilise ve sivil toplumun günümüzde tüm dünyada özel pastoral ve kültürel dikkat gerektiren aile ve hayata olan bağlılığını desteklemekte bizzat ortak çalışma yürüttüğüm için çok mutluyum” dedi.

Meksika’daki olaylar Meksika Katolik Kilisesi’nin "eşcinsel tedavisinin" yasaklanmasının kendilerine yapılmış bir zulüm anlamına geldiğini söyledikten sonra yaşandı. Kilise sözcüsü Hugo Valdemar, “Burada Kilise’ye karşı zulüm işlenmiştir” diyerek hiddet saçtı. Valdemar, “Bu çok ciddi bir şey, devlet artık yurttaşlarının cinsel davranışını belirliyor ve normale dönüş için tüm çabaları yasaklıyor” dedi. 

Peder Valdemar, “Devlet, ebeveynlerin cinsel şüphelerini çözmeleri için çocuklarına yardım etmelerini yasaklıyor, homoseksüellerin değişmelerini yasaklıyor; ama cinsiyetlerini değiştirmek isterlerse bu vahşete para sağlıyor, bu şeytanca bir şey” dedi ve ülkenin "eşcinsel diktatörlüğüne" karşı çıkan herkesi hapse atacağını iddia etti.