PAME'den açıklama: Syriza ve Troyka'nın anlaşmasına hayır

PAME, yaptığı açıklamayla Syriza'nın referandum yaparak sorumluluğu halka yüklemek istediğini belirterek, Syriza ve Troyka'nın anlaşmasına hayır dedi.

Dış Haberler

Yunanistan hükümetinin referandum kararı alması üzerine açıklama yapan Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME), Syriza, aşırı sağcı ANEL ve neo-faşist Altın Şafak partisi tarafından onaylanan referandum teklifine karşı çıktı.

Referandum ile sorumluluğun hükümetten alınıp Yunanistan halkına yüklenmek istediği belirtilirken, referandumda sunulan seçimlerin de sahte olduğu söylendi. Referandumda halka verilen seçeneklerin Troyka'nın önerisi ve Syriza'nın önerisi olduğu söylenirken, ikisi arasında önemli bir fark olmadığı belirtildi.

Sınıf merkezli hareketlere referanduma kadar halkı bu konuda bilgilendirme çağrısı yapılırken, 5 Temmuz'da yapılacak seçimin işçi sınıfınca reddedilmesi ve Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan uzaklaşılarak emperyalist mekanizmalardan özgür olunması gerektiği söylendi.

Hükümetin referandumu bu kadar kısa sürede yapmak istemesinin de tartışmayı engellemeyi amaçladığı vurgulanırken, sorumluluğun halkta değil Avrupa Birliği'ni tek yol olarak gören Syriza'da olduğu bildirildi.