PAME Yunan TÜSİAD'ı önünde eylem yaptı: Parazitsiniz

Tüm İşçilerin Militan Cephesi PAME Atina'da Yunanistan'daki patron örgütü olan SEV'in binası önünde eylem yaptı. Polis'in bina önünde aldığı geniş güvenlik dikkat çekti.

Dış Haberler

Bugün öğlen saatlerinde Tüm İşçilerin Militan Cephesi PAME'nin çağrısıyla bir araya gelen işçiler "işimizi ve maaşlarımızı hibe etmiyoruz" sloganıyla Yunanistan'ın patron örgütü olan SEV'in binasına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş esnasında taşınan pankartlarda "Şantajları reddediyoruz. Ücretler, ikramiyeler, emekli maaşları derhal ödenmeli. İşten çıkarmalara, zorunlu izinlere son" ve "hükümetin ve şirketlerin terörizmine geçit yok." yazıyordu. 

Bina önünde bir basın açıklaması yapan işçiler, basın açıklamasının bir kopyasını binanın girişine zımbaladılar. 

"Ekmek keyif çatarak değil mücadele ile kazanılıyor" denilen basın açıklamasında sınıf hareketi dayatılmaya çalışılan barbarlığa boyun eymeyecek ne SYRIZA-ANEL hükümetinin ne de emperyalistlerin memorandumlarını kabul edecek denildi.  

Patron örgütünün binasının girişine işçiler PAME imzalı yazılamalar yaptı. Yazılamaların birinde patronlara hitaben "Parazitsiniz. Emekçileri sömürerek yaşıyorsunuz yazıldı."

SEV, 26 Haziran'da SYRIZA'yı müzakere sürecinde desteklediğini açıklamıştı. 

 "Parazitsiniz. Emekçileri sömürerek yaşıyorsunuz yazıldı."