ÖSO: İran'a karşı savaşımız büyüyor

Suriye'nin güneyinde orduya karşı savaşan çeteler İsrail'den yardım aldıklarını doğrularken, "İran'a karşı savaşlarının da büyüdüğünü" belirtiyor.

Dış Haberler

Kuneytra ve Golan Tepeleri'nde Suriye ordusuna karşı savaşan çeteler, İsrail'den yardım alırken kendi savaşlarını "İran'a karşı" olarak tanımlıyor.

İsrail gazetesi Jerusalem Post'a konuşan Kuneytra ve Golan Devrimci Komuta Konseyi Sözcüsü Ayas Ğalib, Kuneytra'da İran ve Hizbullah'ın orduya yoğun desteği nedeniyle zorluk yaşadıklarını itiraf etti.

Örgüt, 2013'ten beri Suriye'deki savaşta sahada İsrail sınırında operasyonlar düzenliyor. Örgütün lideri Abdullah el-Beşir el-Nueymi, ÖSO'nun da eski komutanlarından biri olarak biliniyor. Devrim Komuta Konseyi, kendisini İslamcı olarak tanımlamıyor, El Kaide ve Nusra Cephesi'nden ayrı bir pozisyonda durduğunu belirtiyor.

Örgüt, son haftalarda Ürdün sınırındaki Kuneytra'nın güneydoğusunda Esad güçlerine karşı bir operasyon başlatmıştı. Bölge, Suriye'deki savaşın kaderinde kritik bir halka olarak gösteriliyor.

Devrim Komuta Konseyi'nin bir başka temsilcisi, İsrail'in Nusra Cephesi'ne yardım taşıdığı iddialarının Suriye yönetimi destekçileri tarafından yayılan bir "dezenformasyon" olduğunu iddia ediyor. Temsilciye göre ÖSO'cular çok sayıda zorluk içinde savaşıyor; hava saldırılarını püskürtmek için yetersiz kara gücü, saha hastaneleri ve gıda yetmezliğinden muzdaripler.

Devrim Komuta Konseyi temsilcisi aynı zamanda , Suriye Ordusu'nun yıprandığını, sahada Hizbullah militanları ve İran milisleri olduğunu iddia ediyor.