Ortadoğu halklarının büyük dostu Kübalı diplomat Ernesto Gomez Abascal'ı kaybettik

Bir dönem soL portal yazarlığı da yapan Kübalı diplomat Ernesto Gomez Abascal hayatını kaybetti. Abascal'ın ölümünün ardından açıklama yapan Komünist Parti, "Ortadoğu halklarının büyük dostu Kübalı diplomat Ernesto Gomez Abascal'ı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Kübalı diplomat Ernesto Gomez Abascal hayatını kaybetti. Abascal'ın ölümünün ardından Komünist Parti bir açıklama yayınlandı

Açıklama şöyle:

Ortadoğu halklarının büyük dostu Kübalı diplomat Ernesto Gomez Abascal'ı kaybettik

Küba Cumhuriyeti Eski Ankara Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Son büyükelçilik görevini ülkemizde icra eden Abascal yalnızca bir diplomat değil, kararlı bir devrimci ve Ortadoğu halklarının büyük dostuydu.

1970’li yıllarda başta Filistin olmak üzere Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinde gazetecilik yapan ve bölgedeki kurtuluş hareketleri hakkında belgesel niteliğinde araştırmalara imza atan Abascal, Küba Komünist Partisi’nin Uluslararası İlişkiler Departmanı’nda görev alarak bölgedeki bağımsızlık hareketleriyle ilişkilerin yürütülmesinde önemli sorumluluklar üstlendi.

Ortadoğu coğrafyasına ilişkin derin birikimi nedeniyle Suriye, Ürdün ve Irak’a büyükelçi olarak görevlendirilen Abascal, Türkiye’den önceki son görev yeri olan Irak’ta Küba’nın işgal karşıtı pozisyonunu kararlılıkla savundu ve ülkeyi en son terk eden büyükelçi olarak tarihe geçti.

Türkiye’de görev yaptığı yıllar boyunca sonsuz bir enerjiyle çalışan Abascal’ın Türkiye ile Küba halkları arasındaki dostluk bağının güçlenmesi için yaptığı katkılar asla unutulmayacak. Abascal, ülkemizle olan bağını resmi görevi sona erdikten sonra da soL portal yazarı olarak devam ettirdi.

Hayatını Küba sosyalizmine ve Ortadoğu halklarının bağımsızlık mücadelelerine adayan bu devrimci diplomatı sonsuzluğa uğurlarken ailesine ve tüm Küba halkına başsağlığı diliyoruz.

Komünist Parti

Merkez Komite