Ordu ve yerleşimcilerin Filistinlilere saldırısı sürüyor

İsrail, 2 gün önceki Kudüs saldırısının ardından Filistinlilere yönelik baskıyı artırdı. Askerler, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine saldırırken, yerleşimciler de Filistinlilere saldırıyor.

Dış Haberler

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyelerinin, Kudüs'te bir sinagoga saldırısının ardından, İsrail Filistinlilere yönelik baskıyı artırdı.

Dün gece Doğu Kudüs'teki Cebel el-Mukabbir mahallesinde, FHKC'lilerin ailesi tarafından kurulan taziye çadırına askerler girdi. Askerler kadınlar ve erkekler için ayrı kurulan çadırların ikisine de girerek, FHKC'lilerin posterlerini indirdi.

Aynı saatlerde Cebel el-Mukabbir, Sur Bahir ve el-Tur mahallelerinde, İsrail'in FHKC'lilerin cenazelerini ailelerine vermemesi nedeniyle çatışmalar başladı. Çatışmalarda toplam 12 kişi yaralanırken, Sur Bahir'de kafasına plastik mermi isabet eden bir gencin durumu ağır.

Sur Bahir'de, maskeli İsrail askerlerinin Nimir ve Hammad ailelerinin evlerine baskın düzenlediğini ve 3 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Ahmed Hıdır Nimir, askerlerin 52 yaşındaki görme engelli eşine de saldırdığını söyledi.

BATI ŞERİA'DA DA İSRAİL SALDIRISI
Batı Şeria'nın Nablus kentinde değişik bölgelerde çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusunun 6 zırhlı araçla Nablus'un doğu mahallesine girdiği belirtildi. Burada yaşanan çatışmalarda 3 Filistinli genç yaralandı.

YERLEŞİMCİLER DE SALDIRIYOR
Devlet güçlerinin yanı sıra, yerleşimciler de Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Dün, Ramallah'ın doğusundaki Beytin köyünde bir yerleşimci, 16 yaşındaki bir Filistinliyi silahla vurarak yaraladı.

Bu olaydan birkaç saat önce ise, Kudüs'ün kuzeyinde bir Filistinli, bir yerleşimci tarafından bıçaklandı.

Aynı saatlerde yerleşimciler Batı Şeria'nın Urif bölgesindeki bir okula saldırı düzenlediler.

Salı günü, İsrail Kamu Güvenliği Bakanı İshak Aharonoviç, İsrail vatandaşlarının "kişisel savunma" için yanlarında silah taşımasının önündeki yasal engelleri kaldıracaklarını açıklamıştı.

Geçen haftasonu, Filistinli bir otobüs şoförü, otobüsün içerisinde asılı olarak bulunmuş, İsrailli yetkililer olayın "intihar" olduğunu iddia etmişti. Ancak bulgular, şoförün intihar etmediğine ve öldürülmüş olabileceğine işaret ediyor.