Okul cinayetinin tanığı anlatıyor

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde meydana gelen ve 17 kişinin katledildiği silahlı saldırı esnasında okulda bulunan Polina Oleynik yaşadıklarını anlattı.

soL HD

Güreş ve karma dövüş sanatlarında şampiyonluğu bulunan Rus güreşçi Aleksey Oleynik’in kızı Polina Oleynik, dün silahlı saldırının yaşandığı Parkland'daki lisede 11. sınıf öğrencisi. 17 kişinin hayatını kaybettiği Parkland saldırısı hakkında konuşan Oleynik, olayın yaşandığı anlardaki gelişmelere dair bilgi verdi.

Oleynik, olayın nasıl çıktığını anlatırken, öğretmen ve öğrencilerin, uyarı alarmlarını tatbikat sandıklarını söyledi. 

'HERKES AİLESİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORDU'

"İnsanlar yan binada silahlı saldırı olduğuna dair konuşmaya başladı. Birileri öldürülmüştü, durumun ciddi olduğunu anladık. İçeride panik yoktu, herkes bir şey söylemek için arkadaşlarına ve ailelerine ulaşmaya çalışıyordu" ifadelerini kullanan Oleynik, hayatını kaybedenleri de saldırganı da tanımadığını, okula bu yılın başında geldiği için okul hakkında çok bilgisinin olmadığını belirtti. 

Dün yaşanan saldırı bu yıl içinde gerçekleşen 18'inci okul saldırısı ve 2012 yılında yaşanan 26 kişinin hayatını kaybettiği iki kişininse yaralandığı Sandy Hook İlkokulu saldırısından sonra en çok kaybın olduğu ikinci katliam olarak tarihe geçti.

Şüphelinin 19 yaşındaki Nikolas Cruz olduğu ve daha önce okuldan uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Cruz’un disiplin problemleri nedeniyle okuldan uzaklaştırıldığı, öğretmenlerinse okul açısından tehlike yaratabileceğine dair yetkilileri uyardığı belirtiliyordu.