New York Times: Rus askerleri Suriye'deki savaşa katılacak

New York Times, Rus askerlerinin Suriye'deki savaşa dahil olacağını öne sürdü.

Dış Haberler

New York Times, Rusya'nın kara kuvvetlerinin de Suriye'deki savaşa dahil olacağını öne sürerek, gönüllü kara kuvvetlerinin operasyonlara başlayacağını duyurdu. Haberde NATO'nun hava sahası ihlali sebebiyle Rusya'yı uyardığı da bildirildi.

Rusya, Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesinin sebebi olarak hava koşullarına bağlı hatayı gösterirken, ABD yetkililerinin bunu kabul etmediği söyleniyor. New York Times, Rusya'nın hava ve kara kuvvetlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama ile NATO'nun planlarını zorladığını söylerken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Rusya'yı uyardığı belirtiliyor.

ABD askeri yetkililerinin Rusya'nın hava kuvvetleri dışında Suriye'de 600 asker bulundurduğuna inandığı bildirilirken, Rusya'nın Lazkiye'deki hava üssünde de 2 bin kişilik çadır bulundurulduğu öne sürülüyor.

New York Times, ABD'nin de Rusya'nın da "terörist grupları yenmek" istediğini ancak Rusya'nın "terörist" tanımının "ABD'nin müttefiki" olan kimi grupları da içerdiği bildiriliyor.