Netanyahu'nun oğlundan anti-semitik paylaşım

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun sosyal medyadaki ''Yahudi düşmanlığı'' ve ''Nazi diliyle konuşması'' infial yarattı. Eski Başbakan Barak, Netanyahu'nun psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Neo-Naziler ve Ku Klux Klan ise paylaşımdan memnun oldu. Oğul Netanyahu tepkilerin ardından paylaşımı sildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 26 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Yair Netanyahu, Twitter'da babasını eleştirenlere yönelik olarak anti-semitik bir karikatür paylaşınca eleştiri oklarının hedefi oldu.  

Sputnik'te yer alan habere göre Yair Netanyahu, Facebook hesabında ''Gıda zinciri'' adlı ve dünyayı İsraillilerin yönettiği iddialarına gönderme yapan bir karikatür paylaştı. Söz konusu karikatürde ABD'li Yahudi milyarder George Soros, sürüngen bir yaratığın önünde, ucunda Dünya’nın asılı olduğu bir sopa sallandırıyor. Bu yaratık da ellerini ovuşturan bir tüccar figürünün üzerine, simyada dokunduğu her şeyi altına dönüştüreceğine inanılan felsefe taşını sarkıtıyor. (Madenleri altına dönüştüren kişileri anlatan simyacılık sıfatı Naziler tarafından Yahudiler için kullanılıyordu.)

Karikatürün en sağında kalan isimler ise eski Başbakan Ehud Barak ve Netanyahu karşıtı Eldad Yaniv ve eskiden ailenin resmi konutuyla ilgilenen Meni Naftali. Söz konusu isimlerin Benyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'ya yolsuzluk iddiası yöneltenler arasında olmaları da dikkat çekiyor.

​Öte yandan Barak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, babasının resmi konutunda yaşamasını alaycı bir dille eleştirdiği oğul Netanyahu'nun, bu gibi fikirleri nasıl geliştirdiğini sorguladı: "Nasıl açıklanabilir bu? Soyaçekim mi, yoksa kendiliğinden gelişen bir akıl hastalığı mı? Fark etmez. Her halükarda onun koruma ve şoför masraflarını değil psikiyatrist masraflarını karşılamalıyız."​

Yair Netanyahu ise bu mesajına karşılık Barak'ın 'huzurevine konulması gereken bir alkolik' olduğunu söyleyerek karşılık verdi.

İşçi Partisi Başkanı Avi Gabbay de söz konusu paylaşımın 'düşünülebilecek her sınırı aştığını' söyledi ve 'bu İsrail ve Yahudiler için kara bir gün' dedi.

NEO-NAZİLERİ DESTEKLEYEN SİTE 'GERÇEK BİR KANKA', ESKİ KU KLUX KLAN LİDERİ 'HOŞGELDİN' DEDİ

Ancak Yair Netanyahu'nun bu paylaşımı ABD'li aşırı sağcılar tarafından sevinçle karşılandı. ABD merkezli ve beyazların üstünlüğünü savunan neo-Nazi Daily Stormer sitesinin kurucusu Andrew Anglin, Yair Netanyahu'nun tweet'ini, "Yair Netanyahu gerçek bir kanka" diyerek paylaşırken, ırkçı Ku Klux Klan örgütünün eski lideri David Duke da kendisini "Aramıza hoş geldin Yair" diyerek selamladı.

​Her iki taraftan gelen tepkilerin sonucunda Netanyahu, Twitter paylaşımını kaldırdı.