Netanyahu: İran, Suriye ve Lübnan’da füze imal ediyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'İran’ın İsrail’i yok etmek için Suriye ve Lübnan’da füze imal etmek üzere tesisler kurduğunu' dile getirdi.

Dış Haberler

Bugün Kudüs'te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'le bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, İran'ın Suriye ve Lübnan'da hassas güdümlü füzeler üretmek için tesisler inşa ettiğini söyledi.

Haaretz'den Jonathan Lis'in haberine göre Netanyahu, "İran, hem Suriye hem de Lübnan'da hassas güdümlü füzeler üretmek için tesisler inşa ediyor, bu İsrail'in kabul edemeyeceği gibi BM'nin de kabul etmemesi gereken bir şey" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, İran’ı İsrail’i yok etme hedefini gerçekleştirmek için Suriye’yi bir askeri üs haline getirmeye çalışmakla suçlarken, BM Genel Sekreteri Guterres, "İsrail'in güvenlik kaygılarını anlıyorum ve İsrail devletini yok etme fikri ya da niyetinin kendi açımdan tamamen kabul edilemez bir şey olduğunu tekrar ediyorum" dedi.

Öte yandan Guterres, Netanyahu'dan barış sürecini yeniden canlandırmak için Filistin ekonomisinin durumunu iyileştirmek üzere harekete geçmesini istedi.

Ocak ayında BM genel sekreterliğine geçmesinden bu yana ilk defa İsrail'i ziyaret eden Guterres, yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya gelecek.