Nepal depreminde ölenlerin sayısı 1000’i geçti

Bugün Nepal’de gerçekleşen 7,9 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1000’i geçtiği belirtiliyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Dış Haberler

Bu sabah saatlerinde gerçekleşen Nepal’in ikinci büyük kenti Pokara merkezli 7,9 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısının bin 130’a ulaştığı kaydedildi. Reuters’in yerel polis kaynaklarına dayandırdığı sayının artmasından endişe ediliyor.

Bunun Nepal’in son 81 yılda yaşadığı en büyük deprem olduğu belirtiliyor. 28 milyon nüfuslu ülke, deprem sonrasında yabancı ülkelerden yardım talebinde bulundu. Hindistan ülkeye arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra ilaç ve tıbbi malzemelerle yüklü bir askeri kargo uçağı gönderdi.

Deprem sonucunda Hindistan’ın kuzeyinde 36, Çin’in Tibet bölgesinde 12, Bangladeş’te ise 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

‘EN BÜYÜK KABUS’ GERÇEK OLDU

Birleşmiş Milletler Vakfı tarafından desteklenen UN Dispatch sitesinden Mark Leon Goldberg, bugün Katmandu Vadisi’nde gerçekleşen depremle ilgili 2013’te Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İklim Değişikliği ve Afet Riskinin Azaltılması Programı Direktörü Joe Scheuer’la yaptığı bir röportajı hatırlattı.

Scheuer, iki yıl önce yapılan röportajda en büyük kabuslarının Katmandu Vadisi’nde bir deprem olması olduğunu belirterek, böyle bir depremin Haiti depreminden bile korkunç sonuçları olabileceğini söylemişti.

TARİHİ KULE YIKILDI

Bugün gerçekleşen depremde 1832’de Nepal kraliçesi tarafından yaptırılan, 30 metre yüksekliğindeki Darahara Kulesi de yıkıldı. Kulenin enkazı altından şimdiye kadar 200 kişinin cesedinin çıkartıldığı kaydedildi.