Nasrallah: Trump'ı istediğiniz kadar övün, o sadece para ve İsrail'in çıkarlarıyla ilgileniyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşen Ortadoğu liderlerini eleştirerek, "Trump'ı istediğiniz kadar övün, o sadece para ve İsrail'in çıkarlarıyla ilgileniyor" dedi.

Dış Haberler

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu gezisi ve Arap ülkelerinin liderleriyle görüşmeleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Nasrallah tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan ve ABD arasındaki silah anlaşması eleştirilerek "seçtiğiniz bu yol milyarlarca doların daha harcanmasına ve daha fazla kan dökülmesine yol açacak, başarısız olacaksınız" dedi.

 

Hizbullah lideri konuşmasında "Suudilere mücadele, nefret ve savaşı bırakmalarını tavsiye ediyorum" diyerek, bölgedeki tek çözümün "İran'la diyalog kurmak ve İran'la görüşmek" olduğunu söyledi.

Nasrallah, "neden Suudiler onun Arapları, müslümanları, Körfez ülkelerini ve Suudileri en çok aşağılayan ABD Başkanı olduğunu bildikleri halde onu bu kadar onurlandırıyorlar?" diye sorarak, Trump'ın kendisine yapılan övgülerle ilgilenmediğini yalnızca "para ve İsrail'in çıkarlarını" umursadığını belirtti.

Hasan Nasrallah, Trump'ın "8 müslüman ülkeye koyduğu vize yasağını" ve Suudi Arabistan'a yönelik açıklamalarını da hatırlatarak, Suudi Arabistan'ın Trump'ı övmesinin ardında ülkeye yöneltilen "Tekfirci grupları desteklediği yönündeki eleştiriler" olduğun söyledi.