Muhammed bin Selman ile Zuckerberg arasında sosyal medya görüşmesi

Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman ABD ziyaretinde Silikon Vadisi'nde içlerinde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in de bulunduğu bir dizi yönetici ile görüştü

Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Selman ABD ziyaretinde Silikon Vadisi'nde bir dizi yönetici ile görüştü; Selman'ın görüştüğü yöneticiler arasında Facebook CEO'su Mark Zuckerberg de vardı. Suudi basınına göre Selman iş odaklı ve Suudi gençliğinin eğitilmesine yönelmiş, Facebook'un bu amaçla Suudi Arabistan'da eğitimler vermesini amaçlıyordu.

Al-Masdar'ın haberine göre kimi insan hakları savunucusu örgütler görüşmenin ekseninin farklı olduğunu iddia etti. Suudi Arabistan'da faaliyet sürdüren derken ve örgütler Selman'ın ziyaretinden endişe duyduklarını, bu ziyaretin Suudi Arabistan'ın özellikle Yemen ve Suriye politikasını yeren sosyal medya kullanıcılarının açık edilmesine dönük olabileceğini ifade ettiler. Kimi dernekler ise iddiaları daha da ileri taşıyarak bu ziyaretin Suudi politikalarını yeren medya sayfalarının kapatılması, kullanıcıların bilgilerinin denetlenmesi ve hükümetle paylaşılmasına yönelik bir rüşvet görüşmesi olduğunu ifade ettiler.