Meryl Streep: Feminist değilim

Meryl Streep Suffragette hareketi hakkındaki yeni filminin tanıtımını yaparken feminist olmadığını söyledi. Ama feministler ironik bir vurguyla yaptıkları değerlendirmede, aktrisin savunduğu fikirlerin "feminizme benzediğini" söylüyor.

Meryl Streep kadınların oy kullanma hakkını kazanmasında etkili olan aktivist Emmeline Pankhurst'i oynadığı Suffragette hareketi hakkındaki yeni filmine dair yaptığı röportajda, kendini bir feminist olarak tanımlamadığını söyledi. 

Time Out'a konuşan Streep, feminist olup olmadığı sorusu üzerine "Ben hümanistim. İyi bir dengeyi savunuyorum" dedi. 

Streep'in yanıtı hakkında sosyal medya üzerinde yürüyen tartışmalarda ise; aktrisin denge derken neyi kastettiğini anlamanın güçlüğünden ve eşitlik ifadesini kullanmamasının talihsizliğinden söz edildi.

Streep, röportajın bir başka yerinde film endüstrisi ile ilgili olarak, cinsiyetçilikle mücadele etmek için erkek ayrımcılığına meydan okumak gerektiğini de belirtti.

Öte yandan Streep, daha önce kadınlara karşı ayrımcılığın  yasaklanması için ABD Kongresi ile temas etmiş ve Oscar töreninde eşit işe eşit ücret için sesini yükselten aktris Patricia Arquette'e de  seyircilerin içinden coşkuyla bağırarak destek olmuştu.

LADY GAGA BİRA VE ARABALARI SEVDİĞİ İÇİN FEMİNİST OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Streep'in feminist olmadığını açıklaması, benzer bir içerik taşımasa da daha önce Lady Gaga'nın yapmış olduğu "feminist değilim" yorumunu akıllara getirdi. Lady Gaga daha önce erkekleri sevdiğini ve feminist olmadığını söylemişti. Şarkıcıya göre, birayı ve arabaları sevmesi onu feminist olmaktan alıkoyuyordu.

Streep'in feminist olmadığını söylediği açıklamasının ardından, aynı röportajda kullandığı ifadeler ise feministler tarafından "Bu feminizme benziyor" şeklinde karşılandı. Streep'İn bahsi geçen sözleri şöyle;

"Erkekler kendi sesleri baskın olduğunda, bir şeyler yanlışmış gibi dünyaya bakmalılar. Bunu hissetmeliler. Ajanslardaki ve stüdyolardaki karar verme seviyesindeki insanlar etraflarına bakmalı ve katılımcıların yarısının kadın olmadığı durumda bir şeylerin yanlış olduğunu hissetmeliler."