Memphis'te sanitasyon işçileri greve gitti

Memphis'te saatlik ücretin 15 dolar olması için mücadele eden sanitasyon işçileri, Martin Luther King dönemindeki grevin izinden gittiklerini gösterdiler.

soL HD

ABD'de “15 için mücadele et” topluluğundan eylemciler asgari ücrete zam talebiyle Memphis Hükümet Binası'na yürüyerek 50 yıl önce gerçekleşen Memphis sanitasyon grevinin izinden gittiklerini gösterdi.

Saat başı 15 dolardan (57 liradan) daha az ücret alan işçilerin de bulunduğu 500'den fazla kişi, slogan atarak ve “Ben bir erkeğim”, “Ben bir kadınım” ve “Ben bir insanım” yazılı dövizler taşıyarak Clayborn Temple'dan şehir merkezine yürüdü.

Babası 50 yıl önceki grevcilerden olan Johnnie Mosley buluşmaya katılarak “Onlar insan gibi muamele görmeyi istiyordu; söylenenlerin aksine insanlık onuruna uygun ve saygın muamele görmeyi istiyorlardı” dedi.

Memphis'teki sanitasyon işçilerinin ekonomik adalet talep ettiği Şubat 1968 Memphis sanitasyon grevi yurttaşlık hakları döneminde gerçekleşti. Dr. Martin Luther King Jr., 4 Nisan 1968'de Memphis'te suikaste uğramadan iki ay önceki buluşmaya katılmıştı.