Meksika devleti, kayıp öğrencilere ne olduğunu biliyordu!

Meksika'daki yetkililerin, yerel polisin ve uyuşturucu mafyasının, kayıp 43 öğrenciye saldırısından anbean haberdar olduğu ortaya çıktı.

Dış Haberler

Meksikalı yetkililerin, yerel polis ve uyuşturucu mafyasının öğrencilere saldırısından haberdar olduğu, ancak engellemek için hiçbir şey yapmadığı ortaya çıktı.

Haber dergisi Proceso tarafından açıklanan belgelere göre, federal otoriteler, öğrencilerin hareketlerini izliyordu. Belgelerde, Ayotzinapa'daki Tixtla kentindeki okullarından ayrılan öğrencilerin neler yaptığına dair ayrıntılı kayıtlar bulunuyor.

Öğrencileri izleyen C4 isimli birimin, Iguala'ya gitmekte olan öğrenciler hususunda yerel polisi uyardığı da belgelerdeki bilgiler arasında. Rapora göre, öğrencileri taşıyan otobüs İguala'ya girdikten 20 dakika sonra silah sesleri duyulmaya başladı. 

Haberdeki en önemli iddialardan birisi ise, federal güvenliğin de İguala'daki saldırıya katılması. Daha önce, böyle bir iddia gündeme gelmemişti.

Olayın, yerel polisin bölgedeki ünlü uyuşturucu mafyası Guerreros Unidos'a öğrencileri teslim etmesiyle sonuçlandığı tahmin ediliyor.