McDonalds insan sağlığına zararsız hale gelmeye çalışıyor

McDonalds yönetimi yakın bir tarihte et için kullandıkları tavukları ve inekleri antibiyotik ve hormon olmadan yetiştirmeye başlayacağını duyurdu. Yapılan açıklamanın samimiyeti ise tartışmalı.

McDonalds'tan yapılan açıklamaya göre şirket, ürünleri için et ve süt tedarik ettiği tavuk ve ineklerin yetiştirilmesinde kullandığı antibiyotik ve hormonları kullanmayı bırakacak. Şirket, bugüne kadar tavuklarda kullanılan antibiyotiğin ve özel olarak ineklerde kullanılan büyüme hormonunun artık kullanılmayacağını, fakat, tavuklar için "iyonofor" adı verilen antibiyotiğin kullanılmaya devam edileceğini, zira insan sağlığına zararlı olmadığını belirtti.

Dünya çapında artık fast-food markalarının ürünlerinin junk food(abur cubur) olarak nitelendirilmeye başlandığı ve daha sağlıklı olduğu iddia edilen bir zamana denk gelen açıklamanın samimiyeti ise tartışılır. McDonalds ABD yönetiminden Mike Andres "Müşterilerimiz yediklerinde kendilerini iyi hissettirecek yemekler istiyor. Ve adımlarımız - çiftlikten restorana kadar - bu beklentiyi karşılamak üzere atıldı." dedi. 

McDonalds, pek çok diğer fast-food markası gibi uzun zamandır sağlıklı beslenme taleplerinin yoğunlaşmasına cevap vermeye ve bir yandan da ürünlerinin sağlıksız olduğu iddialarına karşı savaşabilmeye gayret ediyor. Geçtiğimiz iki senede üst üste müşteri kaybeden McDonalds' ın "sağlık" hamlesinin ise içi boş görünüyor. Dükkanlarında müşterilerine, kendilerine istedikleri soruları sorabilme hakkını tanımaktan, yumurtaları gözlerinin önünde kırmaya kadar ilginç işlere imza atan McDonalds' ın aynı şekilde yönetim kademelerinde de değişikliklere gitmeye çalıştığı belirtildi. 

Önümüzdeki iki sene boyunca kademeli olarak işleme sokulacak olan değişimin en önemli yanı ise bugüne kadar satılan ürünlerin hormonlu ve kimyasal içerikli olduğunun kabul edilmesi. Bundan sonra atılacak olan adımların da müşterinin gözünü boyamaktan öteye geçeceğine dair bir ışık bulunmuyor.