Libya: ABD teröre karşı işbirliği yapmıyor

Libya Dışişleri Bakanı, ABD'nin birleşik bir hükümet kurulmadığı takdirde "teröre karşı işbirliği" yapmayı reddettiğini söyledi.

Dış Haberler

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed el-Deyri, Libya'da uluslararası tanınırlığı olan ara hükümetin varlığını sürdürdüğünü, ancak Libya topraklarının tamamını kontrol edemediğini söyledi.

Suudi yanlısı Şark'ül Evsat'ın haberine göre, ülkedeki IŞİD benzeri cihatçı grupların yalnızca Libya'ya değil, Mısır ve Tunus'a da tehlike oluşturduğunu söyleyen Deyri, ABD'nin buna rağmen yardımcı olmadığını söyledi.

ABD'nin ülkede birleşik bir hükümet kurulmaması durumunda "işbirliği" yapmayı reddettiğini söyleyen dışişleri bakanı, ülkenin güvenliğinin geçtiğimiz yılda gittikçe azaldığını, ülkede İslamcıların elinde olan Bengazi gibi şehirlerde insani koşulların çok kötü olduğunu da belirtti.

Libya'da Tobruk'ta ve Bingazi'de ayrı hükümetler bulunuyor. Tobruk'ta uluslararası toplum tarafından tanınan hükümet, Bingazi'de ise Katar ve Türkiye'nin desteklediği Müslüman Kardeşler ağırlıklı hükümet bulunuyor.

El-Deyri, Tobruk hükümetinin Dışişleri Bakanı.

Derne ve Sirte gibi kentlerde ise IŞİD hakim.