Le Pen: Fransa'nın hayatta kalması için bana katılın

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda yarışacak olan sağcı Marine Le Pen, "tüm yurtseverlere" çağrı yaparak, "Fransa'nın hayatta kalması için" kendi mücadelesine katılmalarını istedi.

Dış Haberler

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ilk iki sırayı alan adaylar, 7 Mayıs'ta kesin sonuçlar için yarışacak.

Yüzde 21.7 oy alarak Emmanuel Macron'un ardından 2. olan sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen bir konuşma yaptı.

France24'ün haberine göre Le Pen, "tüm yurtseverlere" seslenerek, onlarda "Fransa'nın hayatta kalması" için kendi mücadelesine katılmaya çağırdı.

Destekçilerine konuşan Le Pen, "Kontrolden çıkmış küreselleşme uygarlığımızı tehdit ediyor" derken, Fransız seçmenlerin önündeki seçimin "tam deregülasyona, sınırların ortadan kalkmasına, kitlesel göçlerin ve teröristlerin özgürce dolaşmasına devam ya da Fransa" olduğunu savundu.

Öte yandan FN yetkilileri, Le Pen'in ikinci turda şansı olduğunu ileri sürüyorlar. Örneğin FN Başkan Yardımcısı Steeve Brios, solcu aday Melenchon'a verilen oyların "öfke oyları" olduğunu söyleyerek, Le Pen'in "aşırı solculardan" da oy alabileceğini belirtti.

FN'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekillerinden Bruno Gollnisch ise, muhafazakârların adayı Fillon'un havlu atmasıyla birlikte, Fillon'un seçmeninin Le Pen'e oy verebileceğini düşünüyor.

Gollnisch'e göre Fillon'un seçmenleri de, Le Pen gibi "geleneksel değerleri ve AB'den daha bağımsız politikaları" destekliyor.