LA Times muhabiri Ukrayna'da bakan yardımcısı oldu

Ukrayna’da yönetimi yabancılara devretme çalışmaları devam ediyor. Los Angeles Times’ın Moskova muhabiri Sergei Loiko Kiev yönetiminin Enformasyon Bakan yardımcılığı görevine getirildi. Askeri uzman olarak tanımlanan Sergei Loiko daha önce de Afganistan, Irak ve diğer savaş bölgelerinde görev yapmıştı.

Novorusya.com'un haberine göre, Yeni Kiev hükümetinin kabineye yabancı ülke vatandaşları alma kararından sonra yabancılara devredilen dördüncü görev Enformasyon Bakan Yardımcılığı oldu. Los Angeles Times gazetesinin Moskova muhabiri Sergei Loiko Kiev’in “Minister of Truth” lakaplı Enformasyon Bakanı Yuriy stets’in yardımcılığına getirildi.

Bu karar, yakın tarihte “Bilgi savaşı Departmanı” kuracağını ifade eden Ukrayna Enformasyon Bakanlığı için anlaşılabilir bir karar olarak nitelenebilecek bir karar olarak değerlendirilebilir. “Psikolojik harp” gladyonun en fazla önemsediği ve NATO eliyle girdiği topraklarda öncelikli olarak inşa etmeyi hedeflediği konu olarak önümüze çıkıyor.

Ukrayna’da yeni oluşturulan kabinede 3 yabancı bakana yer verilmişti. Halihazırda Maliye Bakanlığı görevini ABD vatandaşı ve bir süre ABD Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmış olan Natalie Jaresko. Ekonomi Bakanlığı görevini Litvanyalı banker Aivaras Abromavicius, ve Sağlık Bakanlığı görevini daha önce Gürcistan Sağlık Bakanı olan Alexander Kvitashvili yürütüyor.