KKE: Burjuva partilerinin halk karşıtı uzlaşısının karşısındayız

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) tarafından yapılan açıklamada, burjuva partilerinin ortak açıklamasına karşı olunduğu belirtilerek, mevcut durumun dışında bir çözüm için Avrupa Birliği, sermaye ve sermayenin iktidarından kopuş gerektiği söylendi.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Syriza, Yeni Demokrasi, Potami, ANEL ve PASOK'un ortak açıklama yapmasına karşı açıklama yaparak, burjuva partilerinin uzlaşına karşı olduklarını duyurdu.

Açıklamada, referandum sonrası tüm partilerin katıldığı görüşmede, uzlaşmaya varan partilerin referandum sonucunu avronun ve Avrupa Birliği'nin kabulü olarak gördükleri ve yeni halk karşıtı anlaşmalar istedikleri belirtildi.

Avrupa Birliği içerisinde Yunan halkının sorunlarını çözecek bir anlaşmaya varılamayacağı vurgulanan açıklamada, Yunanistan hükümetinin yapacağı anlaşma için kimseden onay almadığı ve yeni önlemlerin de çok sert olacağı söylendi.

Yunanistan'ın ya yeni bir halk karşıtı anlaşma yapacağı ya da devletin iflas edeceği belirtilirken, iki durumda da Yunan halkının zarar göreceği bildirildi.

Bunların dışında bir yola ihtiyaç olduğu belirtilirken, bu yolun da ancak Avrupa Birliği, sermaye ve bunların iktidarından kopuş ile mümkün olabileceği vurgulandı.

İşçi ve halkın iktidarı, üretim araçların kamulaştırılması ve borcun tek taraflı iptali istenirken, bunun KKE'nin kapsamlı ve diğer partilerinkinden farklı önerisi olduğu belirtildi.