Kemoterapi gören kadın, sürücü belgesinde saçsız fotoğraf kullanmak istemedi, yetkililer izin vermedi

ABD'de kemoterapi nedeniyle saçlarını kaybeden bir kadın, sürücü belgesinde saçsız fotoğrafını kullanmak istemedi ancak yetkililer buna izin vermedi.

Dış Haberler

ABD'nin New Jersey eyaletinde, kanser tedavisi kemoterapi sırasında saçlarını kaybeden bir kadın, sürücü belgesini yenilemek için başvurduğu kurumda uzun saçlı olduğu eski fotoğrafını kullanmak isteyince geri çevrildi.

Yeni ehliyetinde uzun saçlı fotoğraf kullanamayacağı tebliğ edilen Joanne Jodry, evre 2 meme kanseri tedavisi gördüğü için saçlarını kaybetti.

53 yaşındaki Jodry; "Tamamen saçsızım, kirpiklerim yok ve birkaç ay sonra bu halimi hatırlamak istemiyorum, bu şekilde fotoğraf çekilmek istemiyorum" dese de yetkililer tarafından geri çevrildi.

Bilgisayar sisteminin eski fotoğrafı kabul etmediğini söyleyen yetkililerin aksine, Jodry 79 yaşındaki annesinin ehliyetini yenilemek istediğinde eski fotoğrafını kullanabildiğini belirtti.

Monmouth Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Jodry; "Her gün kimliğimi görüyorum ve her baktığımda hasta görünmek istemiyorum" diyor.