Katar'dan Almanya'ya 20 milyar dolarlık yeni yatırım paketi

Almanya'da halihazırda pek çok şirkette hisseleri bulunan Katarlı sermayedarların 20 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketine odaklandığı belirtildi. Orta ölçekli imalat sanayine yönelecekleri tahmin edilen yatırımcılar, önümüzdeki günlerde Berlin'de bir ekonomi forumu düzenleyecek.

Dış Haberler

Katar, Almanya’daki yatırımlarını milyarca dolar arttırmayı ve ülkedeki orta ölçekli şirketlere yoğunlaşmayı planlıyor. Diplomatik kaynaklara ve şirketlere dayandırılan bilgilere göre devlete ait yatırım fonu Katar Yatırım Otoritesi ve özel sektörden firmalar, Almanya’da "Mittelstand" adı verilen orta ölçekli imalat sanayine yöneleceklerini açıkladı.

ALMANYA'YA 20 MİLYAR DOLAR YATIRIM BEKLENİYOR

Almanya’nın "dünya ekonomisinde önemli bir oyuncu" olduğunu ifade eden Katar Maliye Bakanı Ali Şerif Emadi, "Almanya pazarına büyük bir iyimserlikle bakıyoruz" açıklamasında bulundu. Toplam yatırımın 20 milyar dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

7 Eylül’de Berlin’de gerçekleşecek Katar-Almanya İş ve Yatırım Forumu’nda yatırımların açıklanması bekleniyor.

Katar’ın Almanya merkezli Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief ve SolarWorld’de hisseleri bulunuyor.

Sermaye ihracı ile dikkat çeken körfez ülkesi, Türkiye'de de Finansbank, Digitürk, ABank'ı satın almış ve pek çok sektörde milyarlarca dolarlık yatırımda bulunmuştu.