Karayipler, Irma kasırgasını bekliyor: Şiddeti en yüksek düzeye yükseldi!

Karayipleri etkisi altına alan Irma Kasırgası, kasırgaların yıkıcı etkisi sıralamasında en yüksek derece olan kategori 5'e yükseltildi.

Karayipleri etkisi altına alan Irma Kasırgası'nın gücü, kasırgaların yıkıcı etkisi sıralamasında en en yüksek derece olan kategori 5'e yükseltildi ve "çok tehlikeli hale geldiği" belirtildi. 

Irma rüzgar gücü kaybolmadan ilerlerken, bu durum lasırgayı Atlantik Okyanusu'nda son 10 yıldır görülen en güçlüsü haline getirdi. 

Kasırganın saatteki hızı 290 kilometreyi bulan rüzgarlar üretmeye başladığı ve Çarşamba sabahı Türkiye saatiyle 09:00'da Antiller'de karaya ulaşacağı bildiriliyor. 

Irma'nın gücü öngörüldüğü gibi artarsa, yaşamı tehdit edecek düzeyde rüzgarların ve yağmurun Leeward Adalarını tehdit edeceği belirtiliyor.

Pazar günü Florida'ya ulaşması beklenen kasırga nedeniyle, eyalette acil durum ilan edildi.

Yetkililer; Antiller, Barbuda, Anguilla, Montserrat, St Kitts ve Nevis, Saba, St Eustatius ve Saint Maarten, Saint Martin ve Saint Barthelemy, İngiliz Virgin Adaları, Amerikan Virgin Adaları, Porto Rico, Vieques ve Culebra adaları için kasırga uyarısı yaptı.

Porto Rico'da bölge sakinleri, market raflarını boşalttı.

 

Guadeloupe ve Dominik Cumhuriyeti de kasırgayı izlemesi gereken yerler olarak sayıldı. 

Bazı kuzey bölgelerine metrekareye 30 santimetre yağmur düşebileceği ve bazı yerlerde su seviyesinin normalin 3,8 metre üzerine çıkabileceği kaydedildi.