JFK suikastının gizli belgeleri açıklanacak

ABD Başkanı Donald Trump, eski başkan John F. Kennedy suikastına ilişkin gizli belgelerin kamuya açılacağını duyurdu.

Dünya Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kendisine verilen yetki çerçevesinde John F. Kennedy suikastının gizli belgelerini paylaşıma açacağını duyurdu.


Trump, twitter mesajında, "ABD başkanı olarak, daha fazla bilgiye ulaşılması için uzun zamandan beri engellenen ve gizli JFK dosyalarının paylaşılmasına izin vereceğim" yazdı.

1992’de çıkarılan, Kennedy Suikastı Kayıtları Yasası gereği çoğu FBI ve CIA'ye ait belgelerin 25 yıl içinde kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Bu süreyi uzatma yetkisi başkana verilmişti. Süre 26 Ekim Perşembe günü doluyor. 

Suikastla ilgili fotoğraf, video ve tutanak gibi belgelerin çoğunu Dallas’ta, Kennedy’nin hayatına adanan bir müzede bulmak mümkün.

TRUMP'IN SUİKAST KORKUSU MU?

Ancak Ulusal Arşivler’de hala üç bin civarında belge gizli tutuluyor. Bu belgeler kamuyla paylaşılmadan önce bazı kısımlarının sansürlenip sansürlenmeyeceğiyse henüz bilinmiyor.
Kennedy suikastını araştıran uzmanlar, gizli tutulan belgelerin çok mühim bilgi içermediğini iddia ediyor.

ABD’nin 35. başkanı Kennedy, Lee Harvey Oswald adlı kesin nişancı tarafından, 22 Kasım 1963’te bir geçit töreni esnasında öldürülmüştü.

ABD Başkanı, geçen yıl mayıs ayında, rakibi olan bir Cumhuriyetçi aday Ted Cruz'un babası Rafael Cruz'un, Kennedy'nin ölümünün hemen öncesinde Oswald'la birlikte olduğunu iddia etmişti.

Trump'ın suikast belgelerini açıklamasında kendisine yönelik suikast iddialarıyla ilgili kaygılarının payı olduğu da söylentiler arasında.