İsrail'de sivil toplum örgütlerinden 'ajan' açıklaması

İsrail'de 5 sivil toplum örgütü liderlerinin "ajan" olarak nitelendirilmesine karşı açıklamalarda bulundu.

İsrail'de 5 solcu sivil toplum örgütü, liderlerinin "ajan" olarak nitelendirilmesine karşı açıklamalarda bulundu; örgütler bu gibi ithamların üzerlerindeki baskıyı arttırdığını, ölüm tehditlerine yol açtığını ifade etti.

Tel Aviv'de 50 barış yanlısı organizasyonu temsilen yapılan basın toplantısında, Sessizliği Kırmak (Breaking the Silence) adlı eski İsrail ordusu mensuplarının İsrail'in siyonist saldırıları hakkında bilinç yaratmak amacıyla kurduğu sivil toplum örgütünü temsilen konuşan Yuli Novak "İsrail'de sivil toplumu yok etmeyi hedefleyen organize bir saldırıyla karşı karşıyayız" dedi. Novak, giderek şiddetlenen sivil toplum karşıtı saldırıların Başbakan Netenyahu'ya kadar uzanan politilik kökleri olduğunu ifade etti.

'HAİNLER' YAZILI PROTESTO EYLEMİ

Sivil toplum örgütleri üyeleri düzenli olarak ölüm tehditleri aldıklarını ve hedef gösterildiklerini kaydettiler. Basın açıklamasının gerçekleştiği binanın dışında ise bir grup "Hainler" yazılı pankartlarla protesto eylemi gerçekleştirdi.

İsrail meclisine getirilen yeni yasa tasarısı sivil toplum örgütlerinin nereden maddi kaynak edindiklerini tüm görüşme ve faaliyetlerinde bildirmelerini zorunlu kılmayı ve sivil toplum örgütlerinin İsrail tarafından fonlanmasını engellemeyi hedefliyor. Batı Şeria'nın işgalini ve İsrail tarafından sürdürülen saldırıları savunan sağcı sivil toplum örgütleri ABD'li Irving Moskowitz gibi Batı Şeria'nın işgalinde ev satın alınması için fon sağlayan zenginler tarafından destekleniyor. Açıkça dile getirilmese de yasa tasarısının solcu sivil toplum örgütlerini hedef aldığı kaydediliyor.