İsrail Komünist Partisi'nden Um el-Hiran'a destek: İsrail işgalini durdurun!

İsrail Komünist Partisi ve Hadaş, İsrail'in Um el-Hiran Bedevi köyünü yıkmasına tepki göstererek İsrail devletinin Filistin topraklarını işgal etmesinin durdurulmasının gerektiğini söyledi.

Dış Haberler

İsrail'nin siyonist genişleme politikasının son kurbanı, Bedevi köyü Um el-Hiran oldu. Köyde bir Filistinliyi öldüren ve çok sayıda evi yıkan İsrail ordusu, bölgede terör estirmişti.

İsrail Komünist Partisi (Maki) ve Barış ve Eşitlik İçin Demokratik Cephe (Hadaş) bir açıklama yayımlayarak, tüm üyelerini bu tip "barbarca eylemlere" karşı militan eyleme çağırdı.

Maki ve Hadaş, "Netanyahu ve onun yönetici çetesine net bir mesaj gönderilmeli" derken, Donald Trump'ın Beyaz Saray'a oturması ile birlikte oluşan havaya karşı, İsrail'in planlarının gerçekleşmeyeceğinin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Um el-Hiran'ın 1956 yılında yerinin değiştirildiğini, şimdi de ikinci kez bir "Nakba"ya tabi tutulduğunu söyleyen Maki ve Hadaş, İsrail kamuoyuna da seslenerek bu cinayetlerin yalnızca Araplar arasında işlenmeyeceğine dikkat çekti.