İsrail Gazze'yi vurdu

İsrail savaş uçakları, Gazze'den atılan roketleri bahane ederek bölgeye hava saldırısı düzenledi.

İsrail savaş uçakları sabaha doğru Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait yerleri vurdu.

İsrail Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “Akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden atılan bir rokete misilleme olarak bu saldırıyı yaptıklarını” duyurdu.

Kudüs TV'den Ramazan Bursa'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında yaralanan olmadığı bildirildi.

Ayrıca İsrail askerleri dün gece Kudüs’ün Kalandiya kontrol noktasında Filistin’e ait ambulanslara gerçek ve plastik mermilerle saldırdı.

Akşam saatlerinde İsrailli askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada Tulkerem’de ağır yaralanan 18 yaşında ki Huzeyfe Osman Süleyman gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde iki hahamı başından vurarak öldürmesi üzerine İsrailli askerler tarafından katledilen Muhanned el-Halebi’nin ailesinin yaşadığı Ramallah’ta ki ev İsrail askerleri tarafından gece yarısı basıldı.

İsrail askerleri Ramallah’ın Beyt Eil bölgesinde yerleşim yerlerine ateş ederken Nablus’un güneyinde bir köyü ve Ramallah’ın Beytunia kasabasına baskın düzenledi.

Filistin Kızılayının yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusunun son 24 saatte yaptığı saldırılarda 220 Filistinli yaralandı, 3 Filistinli hayatını kaybetti.