İskoç bağımsızlık mücadelesini anlatan dizi Outlander'ı referandum ertelemiş

Sızdırılan Sony belgeleri, İskoç bağımsızlığı için savaşı anlatan dizinin yayımlanmasının referandum sonrasına ertelendiğini gösterdi.

Dış Haberler

Wikileaks tarafından yayımlanan Sony belgeleri, Outlander isimli televizyon dizisinin İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sebebiyle ertelendiliğini gösteriyor. Sony Pictures Entertainment yöneticisi Keith E. Weaver ile İngiltere Başbakanı David Cameron arasındaki görüşmelerde dizinin siyasi durum için önemi konuşuluyor.

Diana Gabaldon'un kitapları temel alınarak İskoçya'da çekilecek dizinin İngiltere'de daha geç yayımlandığını biliniyor. Geçtiğimiz yılda sosyal medyada dizinin yayımlanmamasıyla ilgili tartışmalar yaşanmış, gecikmenin bağımsızlık referandumu kaynaklı olduğu iddia edilmişti.

18. yüzyılda geçen dizide İskoç isyancıların Birleşik Krallık'a karşı savaşı anlatılıyor. Belgelerde Sony yöneticileri İngiltere'nin diziyle ilgileneceği söylenirken, siyasi durumu da etkileyebileceği belirtiliyor. Sony yazışmalarla ilgili açıklama yapmayı reddederken, dizinin bağımsızlık yanlısı duygular yarattığı da söyleniyor.