IŞİD’in serbest bırakılmasını istediği intihar bombacısı idam edildi

IŞİD’in serbest bırakılmasını istediği Iraklı El Kaide militanı Rişavi’nin Ürdün tarafından idam edildiği bildirildi. İnfazın, IŞİD’in rehin tuttuğu Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesine yanıt olarak gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Dış Haberler

IŞİD’in acilen serbest bırakılmasını talep ettiği Iraklı militan El Rişavi’nin Ürdün tarafından asılarak idam edildi. Rişavi’nin idamının, IŞİD’in rehin tuttuğu Ürdünlü pilotu yakarak infaz etmesine yanıt olarak gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Iraklı kadın militan Rişavi, 2005 yılında gerçekleştirilen ve 60 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir intihar saldırısı olayındaki rolü nedeniyle idama mahkum edilmişti.

Ürdün, Rişavi’yle birlikte 2008 yılında bir Ürdünlüyü öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilen El Kaide üyesi Ziyad Karboli’yi de infaz etti. İnfazlar, hükümet sözcüsü Muhammed El Momani tarafından doğrulandı.

IŞİD’in rehin tuttuğu Ürdünlü pilotun öldürülmesinin, Ürdün’ün IŞİD karşıtı koalisyondaki rolünü etkileyebileceğine dönük yorumlar yapıldı. Reuters’a konuşan bir ABD’li yetkili, pilotun öldürülmesinin Ürdün’ün koalisyondaki pozisyonunu zora sokabileceğini düşündüklerini açıkladı.