IŞİD cihat nikahı için Western Union'daki banka hesaplarını kullanıyor

IŞİD'in, İngiltere'deki genç kızlara Suriye'de cihatçılara hizmet etmeleri için para teklif ettiği ortaya çıktı. Örgüt, Suriye'ye giden kızların parasını Western Union aracılığıyla ödüyor.

Dış Haberler

Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Suriye'deki militanlarına hizmet etmesi için, genç kızlara para teklif ettiği ortaya çıktı.

İngiliz Times'ın iki muhabiri, kimliklerini gizleyerek, Suriye'ye gitmek isteyen genç kızlarmışçasına İngiltere'deki IŞİD "aracılarıyla" temas kurdu. 

Muhabirlerin Twitter'dan iletişim kurduğu isim, Ebu Abbas el-Lübnani idi.

Muhabirler, İngiltere'de IŞİD ile bağlantılı bir hücrenin, 17 yaşındaki genç kızlara bile Suriye'deki cihatçılarla evlenmeleri için para teklif etmeye hazırlandığını ortaya çıkardı.

Times'ın dikkat çekici bir başka bulgusu ise, IŞİD'in petrol ve fidyeden elde ettiği parayı, Western Union bankasındaki küçük hesaplara akıtarak, buradan kızların seyahatini finanse ettiği.

Londra'daki "kolaylaştırıcılar" vasıtasıyla, cihat nikahı için görevlendirilen genç kızlara pasaport ayarlanıyor ve aynı kişiler bu kızların IŞİD'in Suriye'de elinde tuttuğu bölgelere götürülmesine yardım ediyor.

İngiliz cihatçıların Suriye'ye gidiş güzergahı ise, Almanya'nın Dortmund kentindeki Luton Havaalanı ve İstanbul.