İran dini lideri Hamaney'den Batılı gençlere mektup

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Batı'da yaşayan gençlere bir mektup yazarak, Kuran'ı kaynağından okumalarını tavsiye etti.

Dış Haberler

Batı dünyasında "İslamofobi" tartışmaları sürerken, İran'dan ilginç bir hamle geldi.

İran dini lideri Ali Hamaney, Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaşayan gençlere seslenen bir mektup kaleme aldı.

Neden Batılı politikacılar yerine gençlere seslendiğini anlatarak mektuba başlayan Hamaney, gençlerin yaşadıkları ülkelerin gelecekteği olduğunu, ayrıca Batılı politikacıların politikayı hakitatın yolunda saptırdıklarını söyledi.

Sovyetler Birliği'nin çözülüşünden beri Batı'nın İslam'ı "korkunç bir düşman" olarak nitelendirmeye çalıştığına dikkat çeken Hamaney, provokasyon ve korku yaratmanın Batı siyasetinde öteden beri kullanıldığını belirtti.

Avrupa ve Kuzey Amerika'nın kölelik, sömürgecilik, ırk ayrımcılığı ve Hristiyanlara karşı ayrımcılığın utanç verici tarihine sahip olduğunu vurgulayan Hamaney, gençlerden entelektüellerine, "Neden Batı vicdanı şu anda yaşananlar için değil de, geçmişte yapılanlar için ayağa kalktı?" sorusunu sormalarını istedi.

Hamaney, dünyadaki siyasi yapının neden İslam'a yönelik nefreti körüklediğini ve İslam'ı marjinalize etmeye çalıştığının da sorulması gerektiğini kaydetti.

İranlı lider, gençlere ayrıca İslam'a dair ilk elden bilgiler edinmelerini tavsiye etti. Hamaney, gençlerden kendi söylediklerini kabul etmelerini istemediğini, ancak önyargılardan uzak durmaları gerektiğini söyledi.