İngiltere'den şeker hamlesi: Ürünlerde yüzde 20 azaltma kararı

İngiltere'de çikolata, kahvaltılık gevrek, bisküvi gibi ürünleri üreten firmaların, şeker oranlarını azaltması bekleniyor.

Dış Haberler

İngiltere'de çikolata, kahvaltılık gevrek, bisküvi gibi ürünleri üreten firmalara şeker oranını azaltma uyarısı yapıldı. 

FT'nin haberine göre, Ağustos 2016 tarihli çocuk obezitesini azaltma programı çerçevesinde bir yönetmelik hazırlayan İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu'nun yönetmeliği, perakende satıcıları, üreticileri, küçük kafeleri, kahve ve fast food zincirlerini kapsıyor. 

Ülkenin kamu sağlığından sorumlu kurumu gıda ürünlerindeki şeker oranlarını bu yıl yüzde 5, 2020 yılına kadar ise yüzde 20 oranında azaltması için harekete geçti.

Sektörden talep edilen, ürünlerin boyutlarında küçülmeye gidilmesi yahut şeker düzeyini düşürmesi. 

YOKSUL ÇOCUKLARIN OBEZİTE RİSKİ DAHA FAZLA

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu Baş Diyetisyeni Dr. Alison Testone, yoksul ailelerin çocuklarının obeziteye yakalanmasının daha yüksek olasılık olduğunu söylüyor. 

Tedstone "Yediğimiz şeker miktarını ayarlamak sadece sağlıklı yaşama değil aynı zamanda aileler arasındaki eşitsizliğe de işaret ediyor. Eğer firmalar bu yönetmelikleri uygularsa 2020 yılına kadar İngiltere piyasasından 200 bin ton şeker çıkmış olacak" dedi. 

Ünlü çikolata markası Toblerone’un ABD merkezli üreticisi Mondelēz International, Brexit sonrası maliyetlerin artışını sebep göstererek, çikolatanın şeklinde “üçgen bar” şeklinde küçülmeye gitmişti.