İngiltere Parlamentosu THY Genel Müdürü'nü çağırdı

İngiltere Parlamentosu İçişleri Komisyonu'nun, THY Genel Müdürü'yle Londra Büyükelçisi'ni Suriye'ye giden İngiliz kızlarla ilgili dinlemek üzere komisyona davet edeceği belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un AKP'nin Suriye'ye Türkiye üzerinden gittikleri tahmin edilen üç İngiliz kızlarla ilgili Türk yetkililere üç gün geç bildirimde bulunduğu iddialarını yalanlamasının ardından İngiltere Parlamentosu İçişleri Komisyonu'nun da THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i dinlemek üzere davet edecekleri açıklandı.

Sputnik News'in haberine göre, komisyondan yapılan açıklamada, "THY Genel Müdürü Temel Kotil'i ve Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i, Suriye'de IŞİD'e katılmalarından endişe edilen üç İngiliz kız ve terör örgütlerine katılmak için Türkiye üzerinden seyahat eden genç insanların sayısının artmasıyla ilgili dinlemek üzere davet edecektir" denildi.

10 Mart'ta yapılması planlanan oturumda, Komisyon'un ayrıca, Londra polisi komiseri Sir Bernard Hogan-Howe'u da dinleyeceği ifade edildi.

İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Partili Milletvekili Keith Vaz da konuyla ilgili, "Komisyon, hem THY Genel Müdürü hem de Türk Büyükelçisi'nin, bu problemle ilgili görüşlerini dinlemek istemektedir" ifadesini kullandı.

İSTANBUL'A GELDİLER
İngiltere Terörle Mücadele Polis Birimi geçen hafta yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana isimli üç genç kızın 17 Şubat günü Londra'daki Gatwick Havaalanı'ndan THY'nin TK 1966 sefer sayılı yolcu uçağıyla İstanbul'a gittiklerini kaydetmişti.

Polis, yakın arkadaş olan üç genç kızın, Suriye'ye ulaşmak ve terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye gittiklerinin tahmin edildiğini belirtmiş, kızların bulunması için Türkiye'ye ekip gönderdiğini açıklamıştı. Genç kızların aileleri ise basın aracılığıyla çocuklarına İngiltere'ye dönmeleri ve kendileriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulunmuştu.