İbrahim Kalın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı General H.R. McMaster ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede YPG ile ABD arasındaki ilişkinin konuşulduğu belirtildi. Stratejik ortaklık ve terörle mücadele konusunun konuşulduğu görüşmede İbrahim Kalın 'FETÖ' konusundaki taleplerini de iletti. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, McMaster ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Açıklamada "görüşmede, iki ülke arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığın ve bölgede PKK, DEAŞ ve El Kaide ile mücadelenin önemine vurgu yapıldığı" ifadesine yer verildi. 

Kalın'ın, PKK'nin Suriye'deki uzantısı YPG/PYD'ye ABD tarafından verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğine dikkati çektiği bildirilen görüşmede, Suriye'nin güvenilir bir siyasi geçiş yoluyla komşularına tehdit teşkil etmeyecek şekilde istikrara kavuşmasının bölgenin huzur ve güvenliğine katkıda bulunacağı konusunda mutabık kalındığı aktarıldı. 

Açıklamaya göre görüşmede, Kalın ile McMaster, Irak'ın toprak bütünlüğü, refah ve istikrarının da bölge için önemini teyit etti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ayrıca "FETÖ"nün ABD'deki faaliyetleri ve bu terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleyle ilgili Türkiye'nin kaygı ve beklentilerini dile getirdiği bildirildi.