Hitlerli şarap fotoğrafları ihraç getirdi

Almanya için Alternatif partisinin bir yerel yöneticisinin, üzerinde Adolf Hitler olan şaraplarla fotoğrafı ortaya çıktı. Gelen tepkiler üzerine AfD parti yöneticisini atmak için süreç başlattı.

Dış Haberler

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisinin yerel bir yöneticisi olan Jessica Biessmann'ın, üzerinde Nazi lideri Adolf Hitler'in resimleri bulunan şaraplarla fotoğrafları ortaya çıktı.

Times of Israel'in haberine göre Biessmann, fotoğrafların varlığını kabul ederken, ortaya çıkan fotoğrafların eski olduğunu söyleyerek kendisini savundu.

ALMANYA'DA YASAL DEĞİL

İsmi sıklıkla ırkçılıkla ve Nazizmle anılan AfD, gelen tepkiler üzerine Biessmann'ı partiden atmak için gereken süreci başlattı.

Hitlerli şarapların İtalya'da yasal olarak satıldığı belirtiliyor. Ancak Alman yasaları Nazi propagandasına izin vermiyor.

TÜRİNGİYA'DA BİR AfD ÜYESİ İSTİFA ETMİŞTİ

Öte yandan Thueringer Allgemeine, Türingiya eyaletinde üst düzey bir AfD üyesinin gamalı haçla fotoğrafının ortaya çıkması üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Habere göre parti üyesi üzerine gamalı haç bulunan bir masa örtüsü kullanıyordu ve Nazi bağlantılı internet sitelerine giriyordu.