Hintli tecavüzcü: Edepli bir kız akşam 9'da sokakta olmamalı; tecavüze uğrarsa direnmemeli

Hindistan'da 2012 yılında bir kadına tecavüz edip onu öldüren çeteye mensup bir erkek, tecavüzde kadının erkekten daha suçlu olduğunu, genç bir kızın saat 9'da sokakta olmaması gerektiğini söyledi.

Dış Haberler

Hindistan'da 2012 yılında yaşanan vahşi cinayet ve tecavüz olayı hakkındaki belgesel tartışma yarattı. Hintli yetkililer, belgeselin gösterimini yasakladı.

2012 yılında, arkadaşıyla birlikte Pi'nin Yaşamı isimli filmi izledikten sonra evine dönen 23 yaşındaki genç bir kadın, bir çetenin tecavüzüne uğramış ve öldürülmüştü. 

Olayın ardından Hindistan ayağa kalkmış, tecavüz olayına karışan 4 erkek idama mahkum edilmişti.

BBC'den Leslee Udwin, bu olayı konu alan bir belgesel hazırladı. "Hindistan'ın Kızı" isimli belgeselde, tecavüzcü katiller de konuşuyor. 

Bunlardan birisi de, idama mahkum olan Mukesh Singh. Singh, olanca soğukkanlılığıyla, "edepli bir kızın" akşam 9'da sokakta olmaması gerektiğini savundu.

Ancak Singh burada durmadı. Tecavüzcü katile göre, tecavüze uğrayan bir kadın buna direnmemeliydi. Ona göre kadın sessiz olmalı ve tecavüze izin vermeliydi.

Singh'in sözleri nedeniyle Hindistan hükümeti belgesel'in ülkede yayımlanmasını yasakladı. BBC ise, Hint hükümetinin itirazlarına rağmen, dün İngiltere'de belgeseli yayımladı.

Hint hükümeti, Udwin'e karşı yasal yaptırıma hazırlanırken, Udwin, Hint hükümetinin Singh ile Yeni Delhi'deki hapishanede görüşmesine izin veren belgeleri yayımladı.

2012'deki vahşi cinayetin ardından, ülkede kadınlara yönelik şiddete karşı büyük bir isyan başlamıştı. İsyanın ardından bazı yasal düzenlemelere gidilmesine karşın Hint kadınlarına yönelik taciz ve tecavüz vakaları hala sürüyor. 

Üstelik anketler, Hint erkeklerinin tecavüzcülerle benzer görüşlere sahip olduğunu ve bunun hayli yaygın olduğunu gösteriyor.