'Güney Cephesi'ndeki Nusra'cılar ÖSO'ya geçiyor'

Ürdün'deki bir ÖSO komutanı, Dera ve Kuneytra'daki Nusra militanlarının sayısının azaldığını, çoğunun ÖSO'ya katıldığını ileri sürdü.

Dış Haberler

Merkezi Amman'da bulunan CIA kontrolündeki "operasyon odası"nda bulunan bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı, "Güney Cephesi"ndeki Nusra Cephesi militanlarının saf değiştirdiğini öne sürdü.

Time of Israel'den Elhanan Miller'ın haberine göre, İsrail sınırındaki Kuneytra ile Ürdün sınırındaki Dera'da El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin militan sayısı 3 binden 700'e düştü.

ÖSO'cu, bu Nusra'lıların çoğunun örgütten firar ederek diğer "muhalif" gruplara katıldığını iddia etti. ÖSO komutanı, Nusra'nın "aşırılıkçı", kendilerininse "ılımlı" olduğunu söyledi.

Sözcü ayrıca, Güney Cephesi'ndeki Nusra militanlarının "yüzde 80 ila 90'ının" Suriye'nin yerlisi olduğunu ve diğer "muhalif" gruplarla temel hedefler konusunda anlaştıklarını belirtti.

Sözcü, Nusra ile diğer çeteler arasındaki "taktik farklılıkların" da büyük oranda çözüldüğünü ileri sürdü. 

Geçtiğimiz ay, ÖSO birlikleri ile Nusra Cephesi ittifak yaparak Güney Cephesi'ndeki IŞİD uzantısı Ceyş'ül Cihad'ı bölgeden çıkartmıştı.