Fransa'daki uçağı düşüren yardımcı pilot Lubitz: Neşeli, tecrübesiz

Fransa'da uçağı düşürerek 150 kişinin ölümüne sebep olan Andreas Lubitz'in hayatıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı.

Dış Haberler

Fransız savcıların uçağı kasıtlı olarak düşürerek 150 kişinin ölümüne sebep olduğunu belirttiği yardımcı pilot Andreas Lubitz'in hayatıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. 28 yaşında bir Alman olduğu öğrenilen Lubitz'in, LSC Westerwald e.V isimli planör klübünden arkadaşı Peter Ruecker, Lubitz'in uçmayı çok sevdiğini söylerken, Germanwings'e kabul edilmekten dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi.

Arkadaşları ve öğretmenleri Lubitz'in neşeli bir kişiliği olduğunu söylerken, 640 saatlik uçuş deneyimi olduğu da belirtildi. Yakınları Lubitz'in uçağı kasıtlı olarak uçağı düşürdüğünü reddederken, uzmanlar uçağın kontrolünü ele geçiren yardımcı pilotun uçağı aşağıya doğru kasıtlı olarak indirdiğini söylüyor.

Başka bir ilginç detay ise karakutuda duyulan nefes sesleri. Pilotun kapıyı kıracak sertlikte vurmaya başlamasına rağmen kapıyı açmayan ve kendisini içeriye kapatan Lubitz'in, karakutu kayıtlarında uçak düşerken sakince nefes alıp vermeyi sürdürdüğü, nefes alışverişinde bir hızlanma olmadığı belirtiliyor.