Eyfel kulesinde grev var!

Eyfel kulesi çalışanları, kule çevresindeki yankesicilerden yıldıkları için iş bıraktı.

Dış Haberler

Paris’in ünlü Eyfel kulesinde çalışanlar greve gitti. İşçilerin greve çıkma gerekçeleri ise kule çevresinde sayıları gün geçtikçe artan ve zaman zaman kule çalışanlarını da tehdit eden yankesiciler ve dolandırıcılar.

Kulenin işletmeciliğini yürüten şirket, çalışanların güvenliğini sağlamak için polisle birlikte çalışma yaptıklarını ancak bu durum nedeniyle “ziyaretçiler cezalandırıldığı için üzgün olduklarını” açıkladı.

BAZEN ARALARINDA KAVGA ÇIKIYOR

AFP’ye konuşan kule çalışanları, yankesicilerin Eyfel kulesi çevresinde genellikle 4-5 kişilik çeteler halinde çalıştıklarını, zaman zaman bu çetelerin büyüklüğünün 30 kişiye kadar çıktığını söyledi.

Yankesici ve dolandırıcı çeteleri arasında kavgaların da çıkabildiğini kaydeden bir çalışan, kendilerinin de çetelerin tehditlerine maruz kaldıklarını dile getirdi.

DAHA ÖNCE LOUVRE’DA DA OLMUŞTU

BBC, benzer bir durumun Nisan 2013’te Louvre Müzesi’nde de yaşandığını hatırlattı. Louvre Müzesi çalışanları da yankesici çeteleri tarafından taciz ve tehdit edildikleri gerekçesiyle iş bırakmışlardı.

Liberation gazetesi Paris polisinin, 2014’te 22 milyon turistin ziyaret ettiği kentte yankesicileri ve dolandırıcıları durdurmak üzere bu yaz 26 bin polis ve zabıta görevlendireceğini açıkladı.