Esad: Nisan’da Kırım’a gidebilirim

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Nisan ayında Kırım’da yapılacak Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılmak istediğini söyledi.

Dış Haberler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün Şam’da ağırladığı Kırım’dan gelen heyete, koşullar elverirse Nisan ayında Yalta’da yapılacak uluslararası ekonomi forumuna katılmayı düşündüğünü söyledi.

Kırım’dan Şam’a giden heyette yer alan Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu Eşbaşkanı Andrey Nazarov, gazetecilere yaptığı açıklamada Esad’ın davetlerini kabul ettiğini ve eğer koşullar elverirse Yalta’daki foruma kesinlikle katılacağını söylediğini bildirdi.

Beşar Esad’ın foruma katılmasının Suriye’deki duruma bağlı olduğunu belirten Nazarov, Esad’ın o tarihe kadar Suriye’nin tamamını kurtarmaları halinde Yalta forumuna katılmasının önünde bir engel kalmayacağını söylediğini aktardı.

Tass haber ajansının aktardığına göre Nazarov, gazetecilerin Esad’ın İdlib’le ilgili planları konusunda bir yorumda bulunup bulunmadığına dair sorusunaysa “Anladığım kadarıyla [Suriyeliler] o zamana kadar her sorunun üstesinden gelmek istiyorlar” diye yanıt verdi.