Demirtaş'tan 'Ali Babacan' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali Babacan'ın ayrı parti kuracak olmasına ilişkin 'İleri demokrasinin adresi olmayacaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Ancak yine de merkez sağda, otoriter faşizan AKP-MHP blokunun içinden liberal bir sağ çizginin çıkması, faşizmi geriletmek açısından önemli olabilir. HDP her halükârda demokrasi ve barış çizgisinde ısrarcı olacaktır. Burada…

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'den istifa eden ve yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan'a ilişkin açıklamada bulundu.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in sorularını yanıtlayan Demirtaş, Babacan konusunda şu ifadeleri kullandı:

AKP’den ayrılarak parti kuracaklarını söyleyen kesimlerin nasıl bir program ve kadroyla yola çıkacaklarını bilmiyoruz. Bunların AKP tabanını etkileme gücünün olup olamayacağı da belli değil. Ancak ileri demokrasinin adresi olmayacaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Merkezinde sol hareketlerin olduğu bir demokrasi bloku dışında hiçbir alternatif ne gerçekçi olabilir ne de umut.

Ancak yine de merkez sağda, otoriter faşizan AKP-MHP blokunun içinden liberal bir sağ çizginin çıkması, faşizmi geriletmek açısından önemli olabilir. HDP her halükârda demokrasi ve barış çizgisinde ısrarcı olacaktır. Burada kritik konumda olan CHP’dir. CHP, demokrasi bloğuna yüzeysel ve pragmatik yaklaşmaktan vazgeçerek açık, şeffaf ve ilkeli bir demokrasi blokunun parçası olmalıdır. Bunu geciktirir veya tedirgin yaklaşmaya devam ederse bundan faşizm kazançlı çıkacaktır.