Cumhurbaşkanı ülkeyi terk etti iddialarına yalanlama

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin ülkeden kaçtığına yönelik haberleri yalanladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah ülkesindeki sorunun müzakerelerle çözülmesi yolunda tüm umutlarını kaybettiklerini belirtti.

BBC'de yer alan habere göre, Yemen Dışişleri Bakanı Arap Birliği'ne "askeri müdahale" çağrısında bulundu. Daha önce başkent Sana'yı ele geçiren isyancı Şii Husiler, Hadi'nin kaçtığı ülkenin güneyindeki Aden kentine ilerliyor. Kent dışında yoğun çatışmaların sürdüğü, Husilerin Aden Havaalanı'nı ele geçirdiği bildirildi. Havaalanı güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin nerede olduğu ise bilinmiyor.

Hadi'nin Aden'deki Başkanlık Sarayı savaş uçaklarınca bombalanmış, Cumhurbaşkanı'nın ise güvenli bir yerde olduğu açıklanmıştı.

Yemen Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi'yi yakaladıklarını açıklayan Husiler, Hadi'nin yakalanmasına yardımcı olacaklara da 20 milyon Yemen Riyali (93 bin dolar) ödül vadetti.

HADİ, EV HAPSİNDEN KAÇMIŞTI

İsyancılar Husiler Ocak ayında başkent Sana'yı ele geçirmişler, Hadi'yi ev hapsine almışlar ve beş kişilik bir "Başkanlık Konseyi" oluşturmuşlardı. Ancak Cumhurbaşkanı Hadi ev hapsinden kaçmayı başararak Aden'e gitmiş ve 'Görevimin başındayım' mesajını vermişti.

Öte yandan akşam saatlerinde Yemen basını, Hadi'nin tekneyle ülkeyi terk ettiğini iddia etmiş ve aşağıdaki fotoğrafı yayınlamıştı;