Çin 'yeni nesillere Marksizmi sevdirmek' için hip hop şarkısı yaptı

Çin'in resmi kanalında "yeni nesillere Marksizmi sevdirmek" amacıyla bir hip hop şarkısı yayımladı. Yeni nesillerin Marksizmi tanıması için bir televizyon programı yapılacağı da bildirildi.

Dış Haberler

Xinhua'nın haberine göre, "yeni nesillere Marksizmi sevdirmek" isteyen Çin, resmi kanalı aracılığıyla bir hip hop şarkısı yayımladı.

9 bölümlük bir televizyon programının da aynı amaçla yapılacağı bildirilirken, "Marksizmin yeni nesillere cazip bir şekilde tanıtılacağı" söylendi. Programda yer alacak kişilerin 1980 sonrasında doğmuş kişiler olacağı aktarılıyor.

People's Daily'ye konuşan şarkının yazarı Zhua Sina, şarkının "Marksizmin modası geçmiş ya da rafa kaldırılacak bir şey olmadığını" göstermeyi amaçladığını söylüyor.

Haberde okullarda Marksizmin öğretildiği, ancak öğrencilerce "sıkıcı" bulunduğu ve "dersi geçmek" için öğrenildiği belirtilirken, programı yapacak kişilerden Lu Gang, yapılacak televizyon programının Marksist fikirleri popülerleştirmek için yapılan "nadir bir girişim" olduğunu söylüyor.

Programda ders verecek kişilerden Feng Wei, "programımızdan sonra genç insanların kütüphaneye ve kitapçılara gidip ilgilendikleri Marx kitaplarından birini okuyacaklarını umuyoruz" diyor.

Şarkının Çin'in sosyal paylaşım sitesi Weibo'da ilgi çektiği ve kimi kullanıcılar tarafından sevildiği belirtiliyor.