Çin medyası: ABD yaptırımları Kore yarımadasına karamsarlık getiriyor

Çin medyası, ABD'nin KDHC'ye uyguladığı yaptırımları eleştirdi.

Dış Haberler

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times, ABD Maliye Bakanlığı'nın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yeni yaptırımlarını eleştirdi.

"ABD yaptırımları Kore yarımadasına karamsarlık getiriyor" başlıklı bir yazıya yer veren Global Times, ABD'nin KDHC'yi "terörü destekleyen ülke" ilan etmesine de dikkat çekerek, Trump yönetiminin KDHC'ye karşı "aşırı yaptırımlar" uyguladığını belirtti.

ABD hamlelerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının çok ötesine geçtiği söylenen yazıda, ABD yaptırımlarının yalnızca KDHC'yi değil Çin'i de rahatsız etmeye başladığı söylendi.

Çin medyasında yer alan yazıda, ABD'nin "bir ülkenin dünyanın geri kalanı tarafından çevrelenip çevrelenemeyeceğini denemeye çalıştığı" bildirildi.

Yazıda hem KDHC hem de ABD'nin BMGK kararlarını çiğnediği öne sürülürken, KDHC nükleer testleri sürdürmesi sebebiyle, ABD ise BM kararlarını kendi iradesiyle genişletmesi sebebiyle eleştirildi.

Yaptırımların Çin'in Şangong ve Laioning bölgelerine ekonomik zarar verdiği aktarılan yazıda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e ettiği teşekküre karşın, kimi Çin şirketlerinin de hedef alınmasına tepki gösterildi.

Global Times, ABD'yi uyararak KDHC'yi yenebileceğini, ancak bunu zarar görmeden yapamayacağını hatırlattı. Yazıda ABD'den "iki kere düşünmesi" istendi.