BM Genel Sekreterliği'nden Suudi Arabistan'a Kaşıkçı çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin açıklamada bulundu. Dujarric, 'Suudilerin Türk yetkililerle iş birliği yapmasını umuyoruz' dedi.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruları yanıtladı.

Soruşturmalara dahil olmadıklarını ancak Suudi yetkililerle yapılan görüşmelerde endişelerini dile getirdiklerini belirten Dujarric, "Suudi yetkililere soruşturmalarda tam iş birliği yapmaları çağrımızı sürdürüyoruz. Suudilerin Türk yetkililerle iş birliği yapmasını umuyoruz" diye konuştu.

Sözcü Dujarric, Türk yetkililerle de görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

Suudi Kralı Bin Salman'a muhalifliği ve Müslüman Kardeşler bağlantıları ile bilinen Cemal Kaşıkçı, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta yazıyordu. İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın, burada Suudi özel timi tarafından öldürüldüğü ve cesedinin parçalanarak yurt dışına çıkarıldığı iddia ediliyor.