Beş Almandan biri devrim istiyor

Berlin Özgür Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre beş Almandan biri yaşam koşullarını düzeltmenin tek yolunun devrim olduğunu düşünürken, Almanların %62'si ülkede gerçek demokrasi olmadığını düşünüyor.

Dış Haberler

Berlin Özgür Üniversitesi'nin yayınladığı araştırma sonuçları, kapitalizm, ırkçılık ve faşizm karşıtlığının Almanya'daki yaygınlığını gösterdi.

Araştırmada beş Almandan birinin, yaşam koşullarının reformlarla düzelmeyeceğini ve devrimin gerekli olduğunu düşündüğü ortaya çıkarken, ülkenin %62'sinin de ülkede gerçek demokrasi olmadığını, kararları seçmenlerin değil ekonominin yönlendirdiğini düşündüğü gösterildi.

Ayrıca ülkenin doğusu ve batısı arasında ideolojik ayrımlar olduğunu belirten araştırmaya göre, ülkenin doğusunda halkın %60'ı sosyalizmin iyi olduğunu düşünürken bu rakam batı için %37'de kalıyor.

Araştırmada halkın %50'si ülkedeki sol muhaliflerin devlet tarafından gözetim altında olduğuna inanırken, %27'sinin de Almanya'nın gözetimlerle diktatörlüğe yaklaştığını düşündüğü de vurgulandı.