Banksy'nin Gazze'de çizdiği eseri 175 dolara satıldı

Filistinli bir vatandaş, dolandırıldığını ve ünlü sokak ressamı Banksy'nin Gazze'de çizdiği, değeri yüz binlerce doları bulduğu tahmin edilen duvar resmini 175 dolara (455 TL) sattığını söyledi.

Gazzeli Rabi Darduna, Gazze'deki evinin yıkılmamış olan tek kapısına Banksy'nin çizdiği resmi satarken dolandırıldığını belirtti.

Darduna, geçtiğimiz Temmuz ayında İsrail'in saldırısında evi yıkılan binlerce Filistinliden biriydi. Şubat ayında Gazze'yi ziyaret edip enkazlara siyasi mesajlar veren resimler çizen Banksy, Darduna'nın evinin yıkılmayan tek kapısına da bir resim çizmişti.Resimde, ağlayan bir Yunan tanrıçası yer alıyordu.

Darduna, Banksy'nin resminin medyada yer almasının ardından bir grup adamın kendisiyle ilişkiye geçtiğini söyledi. Banksy'nin temsilcisi olduğunu iddia eden ve Gazze'de bir müzede diğer resimlerle beraber sergileyeceklerini söyleyen birine  resmsattığını söyleyen Darduna dolandırıldığını belirtirken, satın alan kişi BBC'ye yaptığı açıklamada satışın yasal olduğunu savundu.

Sanatçının temsilcisinin ise resmi satın alan aileyi arayıp, eserin geri verilmesi gerektiğine inandığını söylediği belirtiliyor.

Banksy'nin İngiltere'nin Bristol kentinde çizdiği bir duvar resmi 590 bin dolara (1,53 milyon lira) satılmıştı.