Balkan Komünist ve İşçi Partileri toplantısı Selanik’te yapıldı

Türkiye'den Komünist Parti'nin katıldığı Balkan Komünist ve İşçi Partileri toplantısı Yunanistan'ın Selanik kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda karşılıklı işbirliğini geliştirme, işçi sınıfı içerisinde örgütlülüğü artırma ve NATO'ya karşı ortak mücadele önerileri sunuldu.

Haber Merkezi

Balkan komünist ve işçi partileri toplantısı Yunanistan Komünist Partisi’nin daveti ile 15 Mayıs’ta Selanik’te gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak bir araya gelen partilerin bu yılki toplantısına Arnavutluk Komünist Partisi, Bulgaristan Komünistlerinin Birliği, Bulgaristan Komünist Partisi, Yunanistan Komünist Partisi, Hırvatistan Sosyalist İşçi Partisi, Makedonya Komünist Patisi, Romanya Sosyalist Partisi, Romanya Toplumcu Partisi, Yeni Yugoslavya Komünist Partisi, Sırbistan’ın Komünistleri ve Türkiye’den Komünist Parti katıldı.

Toplantı Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbas’ın açılış konuşması ile başladı ve partilerin katkıları ile devam etti. Karşılıklı olarak işbirliğini geliştirmek, işçi sınıfı içinde daha fazla örgütlenmek ve NATO’ya ve emperyalizme karşı ortak mücadele önerileri genel olarak paylaşıldı.

Balkan toplantısı aynı zamanda 1936’da Selanik’te gerçekleşen ve devletin kanlı bir şekilde bastırdığı büyük işçi ayaklanmasının 80. Yıl dönümüne denk getirilmişti. Toplantının yapıldığı salonda ayaklanma ile ilgili fotoğraf ve belgelerin sunulduğu bir sergi açıldı.